Ezen a hideg, fázós napon nem csak a testünket de a lelkünket is felmelegíti egy kicsit ez a kiadós, tápláló leves. A sok-sok zöldségtől egy tartalmas ételt kapunk, ami önmagában is megállja a helyét.
Hozzávalók
30-40 dkg pulykamell
2 dl főzőtejszín
2-3 db burgonya
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1/4 karfiol
egy kisebb zeller
olaj
1 ek liszt
petrezselyemzöld
fűszerek: só, bors, szárított bazsalikom és oregánó
A pulykamellet vágd apró kockára és a felhevített olajon pirítsd meg. Tedd hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, fűszerezd meg, majd szórd rá a lisztet, keverd össze és öntsd fel hideg vízzel. Amikor a hús megpuhult és a zöldségek is megfőttek, öntsd hozzá a tejszínt és forrald össze. Tálalásnál szórd meg petrezselyemzölddel és kanalazz rá egy kevés tejfölt.
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Csupapöttyhöz a Facebookon.
Hozzászólások